Games Done Quick 2016!


Йо! Не мога да не споделя, че вече за 4-ти ден върви един много готин евент, който се излъчва на живо - Games Done Quick! Силно препоръчвам да се закачите за стрийма, защото тези хора правят невероятни работи. Събитието продължава до 10-ти януари. :)
Програма на GDQ
GamesDoneQuick

Защо тези хора играят игри?


За благотворителност. GDQ е благотворително събитие, което се провежда два пъти в годината - един път в началото и после през лятото. Не съм сигурен всяко издание с какво продължение е (като дни), но текущото е 7 дена.

В какво се състои събитието? Различни геймъри играят разни игри, а други геймъри ги гледат, радват им се и даряват пари за конкретна кауза. Но хората на евента не "играят нормално", а speedrun-ват. Или иначе казано, показват как чрез тънкостите в една игра или чрез нейните дефекти може да я минете за невероятно малко време. Наистина, ще се изненадате как може да бъде счупена любимата ви игра, или как на някой му е хрумнало нещо хитро и от едно ниво, което се минава за 1-2 часа, се минава за 10 мин. Лудница.

Към момента на публикацията, събитието е набрало 337 хиляди долара, които отиват директно към фондацията Prevent Cancer.

Ако сте изтървали някой speedrun, на YouTube канала на GDQ се качват изминалите speedrun-ове, така че може да наваксате.


Няма коментари:

Публикуване на коментар